kalau nk share or copy, saya x kesah pown.. tp bgtau la and if possible, link kan la sekali blog saya yer.. sekian~

Saturday, February 26, 2011

pEreMpuAn iTu.....

oh! mengapa tajuk begini??
hehe.. da brape hari berturut-turut saya merayau tanpa hala tuju..
satu hari bersama teman, dan kemudian nye berseorangan..
*beraninye kuar sorg2...
chill.. nothing to be afraid of..
ceyh! ade nada berlagak dctu..haha..
oke! bukan nk berlagak, cuma rse no harm kuar sorg2..
mmg la bahaya utk budak-budak remaja perempuan mcm saya nie kuar umah sorg2 kan..
comey je dak kecik nie kn?? hihi..
hate love kids..:p
pastu jalan2 tanpa hala tuju.. tp saya xnk susahkan org untuk teman saya..
i can walk by myself.. kalo x sia-sia jugakla mama anta saya blaja tae kwan do dlu kn?
ble lg nk praktik kan.. xkn tetbe nk seypak akak saya kt umah tu..-.-'

oke2..! da melalut.. 
sebenanye, entry nie nk cte psal perempuan..
based on my experiment observation sepanjang saya membuang masa dan duit nie,
saya jmpe mcm2 jenis org..well, in dis case, girls to be exact..
and now, baru la saya perasan, banyak rupanya perangai kaum sejenis saya nie..hehe..

1. gedik
*org ckp, perempuan kalau x gedik, bukan perempuan la namanye.. 
la...kalau bukan perempuan, nk panggil apa?? hehe..
oke, jom elaborate ckt psal gedik.. gedik nie satu behave yg mengada-ngada..(kot la)
tp honestly, pada saya la, gedik brings no harm..
*myb sbb saya pown gedik kot..*
TAPI nak gedik pon biarla kne dgn tempat dan orangnye..
maksud saya, xkn la nk gedik kt public, even dgn bf skalipown, jaga la adab ckt..
bagi yg ske menggedik dgn stranger, saya xtau la nk komen ape..
cuba bayangkan jumpa org
yg gedik cmnie kt public..
rse nk pang! kan?? hehe..
2. emosi
*hehe..yg ni saya agak yakin saya x tergolong dalam golongan ni..
emosi disini bermaksud perempuan yg cpat sgt touching..
pantang salah ckp ckt..mula la buat muncung panjang sedepa..
buat kata mama saya, muncung da bole wat sangkut baju..haha..
yg touching tu satu hal la.. yg cpat melenting pown masalah gak..
ckt-ckt nk marah, woi! letih ar nk layan org mcm nie..
wua!! takowt tgk mke dia!!
3. suka menunjuk
*tunjuk apa?? hihi.. sume bnde yg dia ade dia nk tunjuk..
selalunye perempuan nie akan berbangga dgn aset dia..
kalau boleh, biar semua lelaki pandang kt dia je..ske sangat attention..
mcm good-good je kan?? hahaha.. jangan salahkan lelaki kalau diorg tenung..
sape suruh belanja..?? :p
guys: "drooooling~"
4. gosip
*oiy! ske sangat mengumpat..! 
sudah-sudah la tambah dosa yg da sememangnya berbakul-bakul 2..
*tp kadang-kadang saya ske gak dgr cite-cite dari mulut golongan ni..hehe*
tapi sendiri mau ingat la ye.. dosa tanggung sendiri oke??
gosip-gosip gak..kalau ckp perkara yg betul, laen ar cte..
kalau da menimbulkan fitnah, mcm mne??
so, agak-agak nk mengumpat, cari la geng umpat..
jangan nk drag org laen masuk neraka nnt..;)
ha! nk tggu kne zip
mcm nie ke mulut 2?? ;)
5. fake*oh! fake disini bukan bermaksud plastic surgery..hehe..
fake or better word, hypocrite!
yea.. i know.. i hate them too!! hehe..
ini bukan sahaja lelaki, malah saya yg perempuan ni pown membenci kurang menyukai golongan ni..
mereka ni suka sgt berdrama..ada je idea nk tarik perhatian org..
mcm lalang..bermuka-muka n ugh!! mcm2 lg gelaran..
knp saya tetbe emo bertukar?? haha..coz i've experienced this type of people..
kalo fake cm barbie
doll nie msti sume
suka!! hihi..
6. cover cun
*ni lagi satu..lebih kurang je no 5 td..
tp golongan nie ade pelik ckt.. diorg bertukar jd mcm ni ble depan lelaki je..
haha..WTFrog!! ye.. mereka nie mcm kes
ha! x kenal mereka.. klik kt nme tu, bce sendiri oke??
depan lelaki mula la ckp mcm ckp dalam kelambu..
sampai nk kne duduk serapat-rapatnye semata-mata nk dgr percakapan mereka..
alahai~ lemah lembut btol..-.-'
tapi kalo dgn kwn-kwn je, ha hamek kau!! 
bilik kalis bunyi pown bole tembus suara dia..hahhaha...
*saya makan lambat..tp saya bukan cover!! cuma da terbiasa dari kecik..hehe*
org yg ade split personality,
mmg bermasalah..-.-'
7. manja tahap mengada
*fyi, manja ni ade laen ckt dari gedik..
from my view la.. saya ank bongsu.. of coz la saya manja!
tp manja saya ada la tahapnye..ble dgn family dan dgn yg da mmg tau saya nie mcm mne,
mmg akan tau la mcm mne manjanye saya..
tp ble da semakin meningkat dewasa nie, kne la pandai berdikari ckt..
ble dgn kwn-kwn, saya xde la nk manja yg mengada-ngada..
bukan nk jd hipokrit, tp nk org selesa berkawan dgn kita..
tp kalau da jmpe yg mengada-ngada sgt nie, mmg rse nk bg pang! pown ade gak..
x payah nak bajet princess sgt la..
kalau ye pown nk bermanja, tgk la situasi dulu..oke??
err......
8. pelakon air mata
*ini mmg sumpah serius x bole terima.. hee~
saya xske org cpat menangis nie.. lemah btol..
fyi, saya pulak mmg jenis yg expert x pandai langsung nk pujuk org..
so please jangan nk menangis depan saya...saya x ske..!
fragile sangat..wahai kaum hawa, be strong babe!!
ha! kn da cair make up..
huduh sudah~
9. ego
*last but not least, perempuan yg tahap ego dia tinggi..
frankly speaking typing, saya tergolong dalam golongan nie..
haha.. teruk! ego saya tinggi..sampai penah makan diri sendiri..
tp ntah la.. saya rasa dgn ego ni saya nmpk kuat ckt..
so xde la saya senang nk mengalirkan air mata..
so to me, ego nie sikap yg ade pro n cons..
kalau pandai kawal ego, baiklah hasilnya..
kalo x, baek jgn cbe2 jd ego.. buruk padahnye nnt..
search ego women,
en.google bg picca nie..
pown boley~
p/s: entry nie bukan nk kutuk kaum sejenis saya.. hanya sebagai renungan..btw, wait for entry about guys..saya x abes experiment observe lagi..hehe.. 

Monday, February 21, 2011

mY pReciOus!

my precious!! 
note dat nie bukan dialog joker dalam cite batman eh..hehe..

precious = berharga = istimewa

so my precious nie maknanye insan istimewa saya..
semua org ade orang istimewa masing2..
bagi yg da kehilangan mereka, jangan sedih2..
mereka tetap akan sentiasa menjadi yg teistimewa..

saya panggil insan istimewa ini dengan panggilan mama..
ada yg panggil ummi, mak, ibu, omma, mommy, mcm2 panggilan la..
ape pown panggilan yg digunakan,
ia tetap akan merujuk kepada seorang wanita yg telah melahirkan kita di dunia nie..=)

wanita inilah yg telah menggadai nyawa mereka hanya untuk melahirkan kita..
sanggup bersengkang mata hanya untuk menjaga kita ketika kita sakit..
sanggup bekerja bertungkus-lumus hanya untuk mencari rezeki untuk kita..
sanggup mengikat perut hanya untuk memenuhi permintaan kita..
sanggup berkorban apa sahaja hanya untuk memberi kebahagiaan kepada kita..
betapa hebatnya wanita-wanita ini..

dan kita sebagai anak, 
selama kita hidup di dunia ini, 
apalah yg telah kita lakukan untuk mereka??
selain dari menyakitkan hati mereka, menyusahkan mereka,
mengecilkan hati mereka dan juga menitiskan air mata mereka..

ya..itu fakta!
sebagai seorang anak, kita sentiasa ada perasaan "rebel" dalam diri..
setiap kali wanita ini melarang kita melakukan sesuatu yg kita inginkan,
pasti kita akan melawan..
walaupun bukan secara zahir, tapi pasti terdetik di dalam hati..
mcm mana saya tahu??
kerana saya seorang anak..
dan saya juga melakukan perkara yg sama..

"Ya Allah, berdosanya aku!"

ya..sangat berdosa..!
saya pernah mengecilkan hati wanita ini..
saya pernah menitiskan air mata wanita ini..
saya pernah melawan kata2 wanita ini..
malah saya pernah berbohong kepada wanita ini..

tetapi hati seorg ibu sangatlah lembut..
sebagai anak, saya tidak mahu menjadi anak derhaka!
dan sebagai seorang ibu, mereka juga tidak mahu melihat anak mereka diseksa di neraka kelak..
jadi mereka akan sentiasa memaafkan anak-anak mereka sekalipun anak-anak ini tidak memohon kemaafan kepada mereka..
tidak susah untuk memohon keampunan dari seorang ibu..
hanya dengan berkata:

"mama, maafkan saya"

seorang ibu akan mengalirkan air mata sekiranya seorang anak berkata demikian..
dan air mata ini bukanlah kerana dia bersedih, tetapi gembira dan terharu..
wahai anak, cukuplah menyakiti hati mereka..
sekiranya kamu ditakdirkan menjadi jutawan yg paling kaya dan memiliki segala-galanya di dunia ini pun,
belum cukup untuk kamu membalas jasa mereka membesarkan kamu..
bukan wang ringgit yg mereka inginkan..
tapi balaslah dengan kasih sayang seperi yang mereka berikan kepada kamu dari saat kamu berada di dalam perut mereka selama 9 bulan, sehinggalah sekarang..

p/s: bagi yg masih mempunyai ibu, masih belum terlambat untuk menunjukkan betapa cintanya kamu kepada mereka..dan bagi yg telah kehilangan ibu, kirimkanlah doa anak yg soleh/solehah agar mereka tenang disana..insyaAllah~

mama, this is for you.. i heart you forever!!



alhamdulillah..thank you Allah, for giving me such a great woman to become my mother..!

Thursday, February 17, 2011

tAk PerLu

tak perlu nak kecoh kat satu dunia pasal kita..
sbb kita belum tentu bersama sampai bila-bila..
lebih baik jika kecohkan pada dunia tentang agama kita..

tak perlu nak suka sangat kat saya..
sbb saya boleh buat awak kecewa..
lebih baik suka padaNya, awak tak akan hampa..

tak perlu nak sayang sangat kat saya..
sbb saya akan gagal buat awak bahagia..
lebih baik awak sayangi diri sendiri dan keluarga..

tak perlu nak menangis sebab saya..
sbb saya tak suka air mata..
lebih baik awak titiskan air mata ketika berdoa pada yang Maha Esa..

tak perlu menguji kesetiaan saya..
sbb awak mungkin akan menyesal dgn hasilnya..
lebih baik awak bersedia dgn ujian dari yg Maha Kuasa..

tak perlu berkorban segalanya untuk saya..
sbb saya rasa saya tak layak nak terima..
lebih baik awak korbankan segalanya demi Dia..

tak perlu berjanji untuk setia kepada saya..
sbb saya takut saya akan terpedaya..
lebih baik awak berjanji untuk setia kepada yg layak menerima..

tak perlu berubah kerana saya..
sbb saya bukanlah sesiapa..
lebih baik awak berubah untuk mendapat keredhaan dariNya..

tak perlu takut akan kehilangan saya..
sbb jika terjadi,itu bermakna tiada jodoh kita..
lebih baik awak takut kehilangan cintaNya, atau awak akan sesat selamanya..

p/s: tak perlu awak cuba sedaya upaya utk puaskan hati saya, sbb itu bermakna awak akan merosakkan saya dengan terlalu memanjakan saya..hadirnya saya dalam hidup awak hanya kerana kehendak-Nya..semoga hubungan kita mendapat restu dari yg Maha Esa.. kerana hanya dengan mendapatkan restu dari yg Maha Kuasa, barulah kita akan bahagia..insyaAllah~ 

Sunday, February 13, 2011

ciNta..???

ampunkan dosaku..
tertarik nk wat post psal cte kt tv3 td..
pembelaan terhadap mereka2 yg mengandung tanpa mempunyai suami yg sah..
kesian.. tp nk salahkan siapa??
salahkan baby yg dikandung??
salahkan si ibu yg mengandung??
salahkan si ayah yg buat si ibu mengandung??
atau nak salahkan ibu bapa kepada yg mengandung??

oke.. apekah sbnanyew yg contribute kt masalah nie??
what makes a girl willing to give EVERYTHING to a guy who is not yet her husband??
is this really what we call LOVE??
like duhh! what is LOVE???

nothing is wrong in saying "I LOVE YOU"  to someone..
but note that it DOES NOT bring the meaning
"i'll give you everything"..!!
i just don't get it..
wat's up wit da MALAY teenagers nowadays..
don't accused me on being racist but it's a fact..

i'm a malay teenage too.. and i'm NOT perfect..
i used to fall in love..and for whom who noe how i live my life,
they should noe da mistakes dat i've done..
tp syukur alhamdulillah..
tuhan masih sayangkan saya..
saya tidaklah sampai terjerumus ke tahap nie..
tp bg yg da terlanjur, masih belum terlambat untuk bertaubat..
"better late than never.."
selagi kita bernafas, itu bermakna tuhan masih memberi kita peluang untuk berubah..
xkn kita nk tggu di saat2 malaikat maut ingin mencabut nyawa baru kita nk kembali ke jalan yg lurus??
mmg la saat tu pown kita masih belum terlambat, tp cuba fikir..
itupun kalaulah kita dijemput dgn cara yg lembut..
bayangkan kita dijemput ketika tidur?? or kita kemalangan..?
sempat ker nk mengucapkan kata2 taubat??

oke done wit dat part..
let's skip to the part where it happen..
kalau kita buat survey, and ask those who involve in dis matter..
we will definitely get dis answer..

soalan: "kenapa sanggup buat ni semua??"
jawapan: "sebab cinta.."

ha?! wth?? masuk akal ker jawapan nie??
wahai cik adik or cik kakak, kalau ye pown nk dapatkan cinta,
x perlu kowt smpai serahkan body..
skrg ble da jd mcm nie, virginity hilang, maruah hilang, cinta pown hilang..
conclusionnye, ape yg awak dapat hanyalah malu dan menyesal..

saya teringat lg kata2 seorg makcik yg mempunyai anak yg mengandungkan nak luar nikah,
"perkara ni boleh jadi kt semua org, boleh jgk jadi kt kamu"..mmg btol..boleh jadi kat siapa sahaja..
tp kalau seseorng itu berfikiran jauh, dia tidak akan sewenang-wenangnya menyerahkan semua kepada lelaki..kalau ade pown yg jadi begini, mungkin kerana mereka dirogol.. dan rogol adalah berbeza sekali dgn zina..saya pasti semua tahu ape bezanya, so x perlu la saya elaborate panjang2..


si gadis yg cetek fikiran akan anggap ble da serahkan semuanya, si teruna akan stay forever dgn dia.. akan kahwin dgn dia..lalu sanggup berkorban menyerahkan mahkota seorang wanita kepada si buaya darat..
yg si teruna pulak, tak habis2 dgn pujuk rayu agar si gadis memenuhi kehendak mereka..mengambil kesempatan terhadap si gadis yg mengharapkan cinta sebagai balasan kepada pengorbanan yg dilakukan..tp lepas da dapat ape yg diinginkan, si gadis ditinggalkan mcm tu jew.. org ckp:
"habis madu, sepah dibuang.."
kalau org yg jiwang, dia akan ckp
"cinta perlukan pengorbanan"
ye..x dinafikan ade btolnye..
tp kalau inilah pengorbanan yg diperlukan dalam cinta,
insyaAllah, i'd rather live without this so called cinta..
lebih baik saya habiskan seumur hidup saya cinta kepada Dia yg mencipta saya, memberi saya rezeki dan kehidupan yg cukup sempurna buat saya.. dan demi cinta saya kepadaNya, saya sanggup korbankan apa sahaja.. tapi bukan demi cinta saya kepada manusia selain mama yg telah bertarung nyawa demi melahirkan saya di dunia ini.. assalamualaikum~

p/s: people say dat love is blind..but for me, its da people who's in love are, not da love..
so for the girls out there, jaga la diri 2.. save it for your one n only husband..
and guys, stop taking advantage on girls..they are not stupid, they're just blind because of love..
seorg lelaki yg baik dan ikhlas dalam hubungan akan menjaga pasangannya sebaik mungkin dan jauh sekali untuk mengambil kesempatan terhadap pasangannya..=)

Saturday, February 12, 2011

alien oh alien!!

guys! nie salah korunk!!
azharul azwan dgn muhammad bin abdullah..
*npe salah diorg??
sbb diorg la yg bwat aku nk post entry kali ni..

conversation d tgh malam bersama azharul azwan membincangkn topik mengenai alien..
*ha??!!wth ckp psal alien??*
ha 2 la psal.. ntah mcm mne bole ckp psal alien..
aku nie bab2 alien nie aku sensitif ckt..
knp?? sbb en.bf panggil aku alien..-.-'
knp dia panggil aku alien, aku pown x pasti..

dulu mse kecik2,
ade mnde alah alien workshop 2..
sbnanyew la aku pown xtau function alien workshop 2..
tp logo dia chanteq!
so aku banyak la kumpul sticker2 alien workshop nie..
lambang dia mcm nie..
sticker2 yg aku kumpul dlu, lbeyh kurg mcm nie la..
da ade bnyk2 aku tampal kt beskal aku..haha..
kt hampir sume brg aku ade sticker nie..
betapa obsesnya aku kt alien suatu ketika dulu..hehe..


oke enough!
bler sebut alien, aku imagine makhluk yg lg kecik dari aku..
pelik ckt muka dia, pastu buat bunyi2 pelik..
aku reti wat bunyi 2, tp nk taip bunyi 2 mcm mne aku xtau..haha..
yg aku tau, alien 2 comel dan mengeluarkan bunyi comel kalo nk ckp..
sbb kalo tgk kt cte2 cartoon pown, alien 2 mmg adorable!!
dgn piring terbang diorg..hahahha..

tgk monsters inc???

tgk jew cte lilo & stitch, isn't dat stitch is cute?! 

well, nie definisi aku tentang alien la..
itupown SEBELUM zarul ckp kt aku,
ble sebut alien jew, dia imagine nie


disgusting!!! i noe.. ugh!!
i don't know..they r simply cool BUT eeuuuwwww!!
sumenye salah zarul.. aku terus TERubah perception aku terhadap alien..
drpd comel dan adorable kepada cool but disgusting...

pg nie pulak en.bf call..
baru pkul 9.27am, dia kelentong aku ckp da pukul 12..
drpd mamai2 aku terus segar..! ugh!! kena tipu..
sungguh kurang asam.. bergurau katanya..-.-'

ckp2..merepek2.. lpas 2 mcm mne ntah bole cte psal alien jgk..
aigoo~
mmg xde topik lain agaknya...
aku pown tnye la en.bf, ble sebut alien jew, ape yg dia bayangkan..?

cute mcm nie

or

erk! mcm yg bawah nie..
tp nmpknya aku salah..
dua2 pown bukan..
bler sebut alien, dia imagine alien 2 mcm nie..-.-'

*ye..saya sedar ini picca saya..-.-'*

arghh!! rasa cm nk menjerit jew pagi2 nie..
muhammad, u r so mean!

tp xpe.. aku akan teruskan research aku tentang alien..
hahaha..alien tetap comel pada aku..
ckp la ape korg nk ckp, aku x pedulik! haha..
oke da.. aku lapar..! nk g makan masak dulu..
en.bf, i nk g blaja masak nie!! hehe..
chow blog..mmuaxh2!!
assalamualaikum~

p/s: agak2 kn kalo la alien 2 btol2 wujud, korunk yg lelaki nie terpikat x kalo rupa diorg mcm nie..hahaha...LOL..

Friday, February 11, 2011

bEtuL kEr tAk??

ni inspirasi d pagi hari..haha..
6.50 pagi, puan mama kejut saya bangun tdo..
wuargh! mama, adik baru tdo 1 jam..-.-'
mengantuk sungguh!!!! tp still.. saya bangun jugak..=)
tetbe saya terfikir nk wat entry psal lelaki dan wanita..hehe..
sila la baca..=)

orang ckp,
"di sebalik setiap kejayaan seorang lelaki, pasti ada seorang wanita.."
btol ker??? mcm mne pulak disebalik kegagalan seorang lelaki??
ade perempuan jgk ker??
hurmm... jom kte refleks sme2..

msti korg tau kisah nabi adam yg disingkirkan dari syurga kerana melakukan larangan Allah swt..
iaitu dgn memakan buah khuldi.. 
tp korg perasan x dlm cte 2, 
nabi adam tidak termakan dgn hasutan dan pujuk rayu syaitan,
akan tetapi, nabi adam lemah dgn godaan hawa..
lalu nabi adam pown makanlah buah yg dilarang itu..
dan kerana itu, Allah telah menurunkan nabi adam dan hawa ke dunia..
*sume keje dye nie! grr.. sungguh jahat!*

lelaki dan perempuan memang diciptakan berpasangan..
pnah dgr x ayat nie..
"..wanita diciptakan dari tulang rusuk kanan seorg lelaki..
bukan dari kaki untuk dijadikan hamba,
bukan dari kepala untuk dijunjung,
tetapi dekat dgn hatinya untuk disayangi dan dijaga.."
*ayat 2 lebih kurang mcm nie la.. kalo salah, jangan marah ek..
oke! nie da melencong ckt dari topik sbnar..
hehe.. saya sebenarnye nk ajak korunk refleks ayat yg kt ats 2..
betul ker disebalik kejayaan lelaki, ade wanita??
mcm mne pulak dgn yg gagal??

emm.. kalo korunk nk tau, wanita nie merupakan salah satu medium yg digunakan oleh syaitan untuk menyesatkan manusia..
mcm mne?? 
mcm nie, wanita ada 9 nafsu dan 1 akal..
berbeza dgn lelaki yg mempunyai 9 akal dan hanya 1 nafsu..
oleh itu, lebih mudah untuk menghasut wanita berbanding lelaki..
oleh itu, syaitan menggunakan wanita untuk menyesatkan kaum lelaki..
     
wanita ini diciptakan dengan sifatnya yg
lemah lembut, sopan santun dan menggoda..
*boleh ker korunk resists wanita secantik ini??
hihi..lisa mmg chanteq!!*

siapa yg x tergoda dengan insan yg bergelar wanita??
mereka mempunyai daya tarikan tersendiri yg boleh melemahkan iman insan bergelar lelaki..
mne saya tau?? saya tau la.. saya kan seorg wanita..hehe..

wanita ini cukup sempurna..
sbb 2 mereka selalunya menjadi faktor kejayaan seorang lelaki..
kerana kasih sayang mereka, semangat yg diberikan kepada kaum lelaki sgt memberangsangkan..
mereka la yg kebiasaanya menjadi sebab kepada usaha2 gigih seorg lelaki utk berjaya..
tetapi jgnlah anggap wanita ini hanya akan membawa kejayaan..
mereka juga mampu menjatuhkan seorg lelaki..
baru tadi kt tv, cte ustaz amirul..
kawan amirul 2 ckp cmnie...
"..dugaan terbesar kaum adam adalah kaum hawa.."
mcm mne??


oke..jom gne contoh pasangan yg bercinta..
seorg lelaki pasti sanggup melakukan apa sahaja asalkan pasangannya bahagia..
pastu cuba korg bayangkan pasangan lelaki tu tinggalkan lelaki tu..
akan ada 2 kemungkinan..

pertama, lelaki tu akan frust menonggeng lalu akan terus down....
dan usaha dia selama nie akn jadi sia2.. outcomenye lelaki tersebut gagal..!



kedua, lelaki tu akan jadikan perkara itu sebagai cabaran untuk lelaki tersebut utk terus berjaya..
dan akhirnya lelaki tersebut betul2 berjaya..!

so kt contoh nie bole nampak kan bahawa wanita ini bukan sahaja boleh menjadi faktor kejayaan seorang lelaki malah mereka juga boleh menjadi penyumbang kepada kegagalan kaum lelaki..
ade banyak lg contoh2 yg boleh dikaitkan dgn ayat yg kt atas tu..
tp cm malas plak nk taip panjang2.. saya gne contoh org bercinta 2 sbb senang nk relate..
sume org bercinta kan? so general la ckt statement 2.. =)
so, for da ladies out there, 
korg fikir la korg 2 pemberi kejayaan or kegagalan..
n guys, jgn pilih cik awek 2 sbb paras rupa jew, 2 sume xkn kemana..

with this statement, i rest my case.. hehe...

p/s: bercinta x bermaksud berkorban segalanya.. blom tentu pasangan yg kte bercinta sekarang nie adalah jodoh kte.. so, lu pk lah sendiri kayh..crdt 2 few frens for information given..there are more stories about this soon.. assalamualaikum~

bla....bla...bla.......

bosan! setiap hari on9 FB,
x abes2 baca status org bercinta..
ye la.. tau la awak tu ade bf/gf,
tp x payah la kowt nk bgtau 1 dunia..

kalo tgh bahagia, 
amboi! bkn maen lovey dovey lg status masing2..

tp kalo tgh perang dunia,
x habis maki hamun dan mcm2 carutan kt status tu..

aigoo~ ape la nk jd dgn bebudak zaman skunk nie..
*ceyh! cara ckp mcm aku bebudak zaman dulu2 la plak kn..haha..*
*aku bukan dari zaman flinstone oke? hihi..*

aku menulis nie bukan la nk berlagak perfect..
tp honestly, korunk yg laen2 nie x rasa muak ker tgk??
*fyi, aku tulis ni bkn atas dasar aku jealous korunk ade gf/bf..*

based on my observation, 
*cewah! omputih la plak..! hee~..*
majoriti yg status leleh2, lovey dovey bukan maen nie bebudak skola..
or better terms, underage..
*aku x anti-budak skola oke..*

bkn ar nk ckp ape..
aku pown pnah jd bdk skola gak satu ketika dulu..
*nie bukti aku penah ke sekolah! hahaha..*

zaman 2 pown da ade gak myspace, ade da friendster..
tp xde la pulak aku tgk status2 yg mcm kt fb nie..-.-'
msti ade org akn ckp mcm nie,
"kalo meluat, sape suh kau baca status diorg??"
btol x?? bkn sje2 ske aku nk bce..
aku pown curious la kjup2 kau update status..
kalo skali skala no harm la kowt..
tp kalo da stiap status nk update pasal psgn masing2,
x payah la kwn dgn org laen..
sbb aku sure org xnk tau sgt pown hal percintaan korunk 2..
da la update stiap 5 minit...
"ugh! oiy..! semak la kt news feed aku..!"
smpai akhirnya aku terpaksa membuat keputusan utk hide jew kau!
mwuahahahaha!!! aman ckt..=)

"kenapa x remove dr friendlist jew.. kn senang..!"
oh! ini adalah kerana aku mmg TAK SUKA n TAK RETI nk remove2 org nie..
apatah lg nk block2 org..
agk2 aku x ske, aku hide jew la.. 
bkn ssh pown.. so ibaratnya ko 2 x wujud pown kt fb aku..

hehe.. oke! nie da melalut sgt nie...
sbnanyew entry nie nk tulis mnde laen..
tp sbb terlalu emo dgn pasangan bercinta kt fb,
terus da melalut ke mnde laen..-.-'
next entry jew la baru aku cter ape yg aku nk cter..

p/s: seperti biasa, merepek, merepek dan teruskan merepek..! bla.....bla...bla........